VIDEO K hetriku mu pomohla neuveriteľná náhoda: Tatar strelil najkurióznejší gól v živote

Tomáš Tatar bol hviezdou noci v NHLTomáš Tatar bol hviezdou noci v NHL Zdroj: TASR

DETROIT - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa blysol v zámorskej NHL hetrikom, ktorým pomohol Detroitu k víťazstvu 6:4 na Anaheimom. Najmä o jeho druhom góle hovorí celá NHL.

Dvadsaťšesťročný útočník tak rázne pretrhol streleckú smolu, keď v predošlých dvanástich zápasoch skóroval iba raz. Bol to pre neho premiérový hetrik v profilige, po 32 dueloch sezóny má na konte 14 bodov (7+7). 

Tatar si svoje góly rozložil po jednom do každej tretiny. Prvý strelil v 14. minúte, keď pohotovo dorazil strelu Mikea Greena a znížil na 1:2. Ducks potom znovu viedli o dva góly, ale následne opäť udrel slovenský krídelník a tentoraz kurióznym spôsobom.

Jeho strelu švihom tečoval korčuľou obranca Anaheimu Cam Fowler do zadného mantinelu, odkiaľ sa puk odrazil zozadu do betónu brankára Jonathana Berniera a skončil v bránke. Detroit "pinballovým" gólom znížil na 2:3 a v zápase sa rozbehol.

"Bolo to perfektne načasované, pretože tento šťastný odraz zmenil celý zápas. V predošlých štyroch zápasoch sme nehrali veľmi dobre a potrebovali sme aj trochu šťastia," povedal pre nhl.com Tatar, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Hetrik zavŕšil v 45. minúte, keď sa ocitol úplne sám už pred novým brankárom Ducks Johnom Gibsonom a prekonal ho po skvelom blafáku na forhend. Tatar zvýšil na 5:3 a jeho presný zásah bol nakoniec víťazný.

Viac o téme: Detroit Red Wings Tomáš Tatar
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR, VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy