VIDEO Černáka po prvom góle pochválil tréner aj kapitán Stamkos: Konečne bol odmenený!

Černák si otvoril gólový účet v profiligeČernák si otvoril gólový účet v profilige Zdroj: nhl.com/lightning

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Erik Černák z Tampy Bay si gólom v zápase na ľade New York Rangers otvoril strelecký účet v zámorskej NHL. Lightning vyhrali v slávnej Madison Square Garden 3:2 a potvrdili post lídra profiligy. Černák odohral 22:26 minúty, okrem gólu si do štatistík zapísal dva plusové body a dve strely.

Okamih 21-ročného slovenského zadáka prišiel v 25. minúte, keď sa dravo zapojil do útočnej akcie a presnou strelou od pravého kruhu prekonal švédskeho brankára Henrika Lundqvista na 2:0 pre hostí. Gólovú akciu vymyslel peknou prihrávkou Ryan Callahan, ktorý mladému slovenskému obrancovi aj okamžite zobral puk na pamiatku. Černák sa presadil vo svojom 31. zápase v NHL a z gólu mal on, ako aj celý tím obrovskú radosť. 

 

 

"Z mojej oslavy ste mohli vidieť, že som bol naozaj šťastný za prvý gól. Je to krásny pocit streliť prvý gól v NHL, zvlášť v tejto aréne. Je to skvelé," povedal Černák pre nhl.com. Tréner "bleskov" Jon Cooper pochvalne vtipkoval, že Černák si svoj prvý gól nechal na moment, keď bude v bránke budúci člen Siene slávy a bude to v Madison Square Garden. "Snáď nebol posledný," vtipkoval Slovák, ktorého pochválil aj kapitán Steven Stamkos. "Vytváral si veľa šancí v tejto sezóne, hral skvele. V každom zápase jeho sebavedomie rastie a som rád, že sa dočkal gólu. Tešili sa celý tím, na lavičke vypukla veľká radosť," povedal Stamkos pre klubový web.

Černák si otvoril gólový Galéria fotiek (4) Zdroj: nhl.com/lightning

Černáka povolala Tampa v polovici novembra z farmy v Syracuse (AHL), keď tím trápili zranenia obrancov. Jeho prítomnosť v NHL mala byť len dočasná, ale svojimi výbornými výkonmi si vypýtal trvalé miesto v najlepšom tíme profiligy. "Jeho fyzické parametre a dôrazná hra sú vítaným vystužením defenzívnych radov. Spoločne s Ryanom McDonaghom sú asi najlepším defenzívnym párom Lightning. Jeho korčuľovanie, ktoré predtým bolo prehliadané, je fantastické, navyše mu rastie sebavedomie a jeho prínos pre tím aj v ofenzíve je čoraz väčší. V nedeľu sa dočkal prvého gólu, na druhý bude čakať kratšie," chválil slovenského mladíka dlhoročný publicista NHL Dan Rosen pre web Tampy. "Som rád, že sa dočkal. Mal veľa striel, ktoré mohli skončiť v bránke aj predtým. Myslím, že hráč ako on sa po prvom góle rozbehne a dá ich ešte veľa. Tešíme sa s ním," dodal brankár Louis Domingue, ktorý k víťazstvu prispel 31 zákrokmi. Tampa sa ako prvý tím v tejto sezóne dostala na hranicu 80 bodov.

Viac o téme: Erik Černák Tampa Bay Lightining
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com/lightning
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy