Petra, takto sa píše história! Pozrite si VIDEO dokonalej jazdy slovenskej rakety

Petra VlhováPetra Vlhová Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

SEMMERING - Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej sa dlho nedarilo zlepšiť siedme miesto ako najlepší výsledok v obrovskom slalome Svetového pohára. V piatok v rakúskom Semmeringu to však zvládla a premiérovým triumfom v disciplíne spôsobila podobnú senzáciu, ako keď v roku 2015 so štartovým číslom 19 prvýkrát zvíťazila v špeciálnom slalome.

V súčte oboch kôl zdolala o 45 stotín sekundy Nemku Viktoriu Rebensburgovú a o 60 stotín ďalšiu špecialistku na túto disciplínu Francúzku Tessu Worleyovú. Fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová po prvom kole ešte viedla, ale napokon sa musela uspokojiť s piatym miestom.

Doteraz boli najlepšími výsledkami Vlhovej v tejto najtechnickejšej disciplíne zjazdárskeho proficirkusu siedme miesta z Aspenu 2017, Lienzu 2017 a Killingtonu 2018. Celkovo si práve vyjazdila 17. pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári, z toho piatykrát prvé miesto (5-7-5).

Vo Svetovom pohári Vlhová 100-bodovým zásahom potvrdila druhé miesto a o čosi znížila odstup za suverénnou Shiffrinovou. Aktuálne za ňou zaostáva o 446 bodov. Tretia je Nórka Ragnhild Mowinckelová o 92 bodov za Vlhovou.

V hodnotení obrovského slalomu Vlhová poskočila z desiateho na siedme miesto, na čele je po štyroch z ôsmich plánovaných "obrákov" Talianka Federica Brignoneová. Pozrite si video z jazdy, ktorá sa zapísala do dejín slovenského športu.

Viac o téme: Petra Vlhová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Pavel Neubauer; VIDEO: Twitter Eurosport UK
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy