Skúsený rozhodca KHL bude pykať: Trest za chybný verdikt, ktorým pochoval Laca s Barysom

Konstantin Olenin
Konstantin Olenin

MOSKVA - Skúsený rozhodca Konstantin Olenin za chybu v utorkovom rozhodujúcom siedmom zápase 1. kola play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Avangardom Omsk a Barysom Astana dostal trest a v semifinále konferencií si nezapíska. Taký je stredajší verdikt disciplinárnej komisie nadnárodnej súťaže.

Olenin v utorok v 10. min spomenutého zápasu nechal po nedovolenom zákroku domáceho Chada Kolarika na Alexeja Litvinenka pokračovať v hre, no za nedovolené bránenie v hre mal amerického útočníka "jastrabov" vylúčiť na dve minúty. Z protiútoku domáci zvýšili na 2:0, do listiny strelcov sa zapísal práve Kolarik. Podľa názoru disciplinárky Olenin ovplyvnil výsledok stretnutia a okrem iných sankcií sa jej predstavitelia rozhodli pozastaviť arbitrovi delegáciu na ďalšie súboje. Omsk triumfoval 3:1, celú sériu vyhral 4:3 a postúpil do ďalšieho kola vyraďovacej časti.


Tagy: Ján Laco Avangard Omsk Konstantin Olenin Barys Astana

Kompletné výsledky a aktuálna tabuľka KHL
Zdroj:
SITA
Foto:
scoutingtherefs.com

DISKUSIA