Červení diabli našli nástupcu dočasného kouča Ralfa Rangnicka: Na Old Trafford príde lodivod Ajaxu

Mauricio Pochettino a Erik ten Hag sú najväčší kandidáti na post manažéra Manchestru UnitedMauricio Pochettino a Erik ten Hag sú najväčší kandidáti na post manažéra Manchestru United Zdroj: SITA/AP/Kirsty Wigglesworth

MANCHESTER - Novým trénerom futbalistov Manchestru United by sa mal podľa britských médií stať Holanďan Erik ten Hag. Súčasný kouč Ajaxu Amsterdam rokuje s vedením anglického klubu o zmluve, dohoda by mala padnúť v najbližších dňoch. Kontrakt bude platiť od sezóny 2022/2023.

Podľa ostrovných médií sa rozhovory ten Haga s predstaviteľmi ManUtd v uplynulých 24 hodinách zintenzívnili. Päťdesiatdvaročný tréner by mal na poste vystriedať Ralfa Rangnicka, ktorý sa po predčasnom odchode Oleho-Gunnara Solskjaera dohodol s United na spolupráci do konca prebiehajúcej sezóny.

Ten Hag vedie Ajax od roku 2017, v rokoch 2019 a 2021 ho priviedol k double a v roku 2019 aj do semifinále Ligy majstrov. V tejto sezóne klub z Amsterdamu vypadol v osemfinále LM. Ten Hag trénoval v rokoch 2013-2015 rezervu Bayernu, v holandskej lige viedol okrem Ajaxu aj Go Ahead Eagles a FC Utrecht.

United patrí v tabuľke Premier League siedma priečka, na štvrtú pozíciu Tottenhamu zaručujúcu miestenku v LM 2022/2023 stráca momentálne tri body. Pred ním je na piatom mieste ešte Arsenal, ktorý má rovnaký počet bodov ako Spurs, ale odohral o zápas menej.

Viac o téme: Manchester United Ajax Amsterdam Erik Ten Hag
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy