Na ich futbalové umenie sa nezabúda: Sieň slávy Premier League privítala nových členov

Logo Premier LeagueLogo Premier League Zdroj: premierleague.com

LONDÝN - Bývalí futbalisti Paul Scholes, Peter Schmeichel, Didier Drogba, Vincent Kompany, Sergio Agüero a Ian Wright boli uvedení do Siene slávy anglickej Premier League. Celkovo je v nej už 16 členov.

Niekdajší stredopoliar Scholes strávil celú kariéru v Manchestri United, za ktorý nastupoval v rokoch 1993 až 2013. S tímom získal jedenásť titulov, k piatim z nich prispel ako brankár aj Schmeichel.

Agüero je päťnásobným šampiónom anglickej ligy s Manchesterom City, za ktoré nastupoval aj s Kompanym, ktorý má na konte o jeden titul menej. Drogba sa v drese Chelsea stal dvakrát najlepším strelcom súťaže a štyrikrát majstrom.

Wright pomohol Arsenalu v roku 1998 k titulu aj triumfu v Anglickom pohári. "Toto je naozaj pocta. Musíte si uvedomiť, že drvivú väčšinu mojej kariéry som nepočítal s tým, že by som sa mohol futbalom živiť," uviedol na webe Premier League niekdajší útočník, ktorý profesionálnu kariéru odštartoval až v 21 rokoch.

Viac o téme: Premier League Didier drogba Paul Scholes Sergio Agüero Vincent Kompany Sieň slávy Peter Schmeichel Ian Wright
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Premier League
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy