VIDEO Po stopách Wengera a Artetu: Wilshere sa po ukončení kariéry vracia do Arsenalu

Jack Wilshere sa vracia do Arsenalu, kde bude trénovať tím do 18 rokovJack Wilshere sa vracia do Arsenalu, kde bude trénovať tím do 18 rokov Zdroj: arsenal.com

LONDÝN - Bývalý anglický futbalový reprezentant Jack Wilshere sa po ukončení profesionálnej kariéry vracia do Arsenalu, kde bude trénovať tím do 18 rokov. Londýnsky klub o tom informoval na svojich webových stránkach.

Tridsaťročný Wilshere chce v Arsenale nadviazať na svojho bývalého trénera Arsénea Wengera a niekdajšieho spoluhráča Mikela Artetu, ktorý po konci kariéry tiež začínal u osemnástky "Kanonierov" a v súčasnosti vedie A-tím.

"Chcem, aby moje mužstvo dominovalo v držaní lopty a snažilo sa ho získavať čo najvyššie a čo najrýchlejšie. Arséne a ďalší nám toto vštepovali už od útleho veku. Keď k tomu pridám Mikelove myšlienky a nápady, je to myslím recept na úspech," uviedol Wilshere.

V Arsenale strávil najlepšie obdobie futbalového života, výrazne ovplyvneného zdravotnými problémami. V 197 súťažných zápasoch za londýnsky celok zaznamenal 14 gólov a 30 asistencií, dvakrát vyhral Anglický pohár.

"Mám skúsenosti z akadémie, dostal som sa z nej do prvého tímu. Hlavne sa musím naučiť trénerskú prácu. Ale keď máte ambície a ste hladný, tak vám to uľahčí učenie," dodal stredopoliar, ktorý naposledy pôsobil v dánskom Aarhuse.

Viac o téme: Arsenal Jack Wilshere
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Arsenal
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy