Grandiózny návrat sa zmenil na ozrutnú katastrofu: Čo urobí Juventus s majstrom sveta?

Paul Pogba po prestupe do JuventusuPaul Pogba po prestupe do Juventusu Zdroj: Twitter - Juventus Turín

TURÍN - Malo ísť o veľkolepý návrat fantastického hráča na miesto, kde jeho talent vynikol najviac. Paul Pogba prestúpil počas leta z Manchestru United do Juventusu Turín, no tento #Pogback2 má zatiaľ katastrofálny priebeh. Situácia okolo Pogbu tak nejako zrkadlí malú tragédiu v celom Juventuse.

Voľný pád Pogbu sa začal už v Manchestri United. V tímoch Oleho Gunnara Solskjaera či Ralfa Rangnicka hrával čoraz menej, hlavne vinou nekonečných zranení, ale i slabej formy. Vo svete futbalu nenájdete mnoho hráčov, ktorí polarizujú názory fanúšikov tak, ako to robí práve Pogba.

Jedna armáda ho zbožňuje pre jeho uvoľnenú a veselú povahu, druhá mu vyčíta, že zabil svoj potenciál, nikdy sa nestal svetovým futbalistom v trvalom meradle a záblesky geniality ukazoval čoraz menej.

Nutno podotknúť, že vzhľadom na vysoký plat, ktorý presahoval 300-tisíc libier týždenne, sa Manchestru United uľavilo, keď v lete 2022 odišiel ako voľný hráč.

Pogba síce v dokumente "The Pogmentary" veľkodušne vyhlasoval, že chce ukázať United, ako urobili chybu, keď mu neponúkli kontrakt omnoho skôr. Chceli ho udržať, ale nie za každú cenu, a tomu prispôsobili aj ponuku. Výsledok je už každému dávno známy. 

Čoskoro 30-ročný box-to-box záložník prežíva katastrofálny ročník. V drese Juventusu ešte neodohral ani minútu a v kuloároch sa začalo špekulovať, či mu vedenie 36-násobného talianskeho šampióna dokonca nerozviaže zmluvu. Novinár Fabrizio Romano však dnes prišiel s aktuálnou informáciou, že v Turíne o niečom takom ani len neuvažujú a stále čakajú na kompletné doliečenie svojho stredopoliara.

Turínčania nepochybne dúfajú, že Pogba sa vráti na trávniky čo najskôr a aspoň ako-tak zachráni potápajúcu sa loď, ktorá vinou finančných podvodov prišla o 15 bodov v tabuľke a tento odpočet nemusí byť definitívny, keďže prokurátor Giuseppe Chiné vo svojom najnovšom spise usvedčuje Juventus z ďalších prečinov a žiada dodatočný odpočet piatich bodov. Pre Juventus by to znamenalo boj o záchranu.

Bude Juventus bojovať o lepšie zajtrajšky s Pogbom alebo bude 91-násobný reprezentant Les Bleus poberať plat bez toho, aby hral?

Viac o téme: Manchester United Juventus Turín Paul Pogba
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • Twitter/Fabrizio Romano
  • Zdroj: Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy