Čierny kôň Wimbledonu? Kvitová si prešla náročným obdobím, teraz má opäť radosť z tenisu

Česká tenistka Petra KvitováČeská tenistka Petra Kvitová Zdroj: SITA/AP/Adam Davy

LONDÝN - Česká tenistka Petra Kvitová sa chystá na štrnásty štart vo Wimbledone a verí, že jej po posledných pretrápených mesiacoch pomôže čerstvý triumf z Eastbourne.

Tridsaťdvaročná rodáčka z Bílovca môže na trávnatých dvorcoch v All England Clube zaútočiť na tretí titul. V prvom kole vyzve v utorok Jasmine Paoliniovú z Talianska.

"Je krásne zase získať titul. Znamená to, že prichádza niečo veľké. Bola to pre mňa skvelá príprava a tiež som si zahrala päť zápasov za sebou. To pre mňa bolo niečo neuveriteľné, pretože som to tento rok ešte nezažila. Dúfam, že mi to pomôže dvihnúť sebavedomie," povedala Kvitová na webe WTA.

Dvadsaťšedá hráčka sveta nemala úspešnú sezónu. Pred turnajom v Eastbourne nazbierala 10 výhier a 13 porážok. Dostala sa len dvakrát do štvrťfinále na turnajoch v Dubaji a Miami.

"Bola som zranená a bolo ťažké trénovať. Pripomínalo to horskú dráhu a nedarilo sa mi vyliečiť zo zdravotných problémov. Následne som odohrala jeden zápas a bola po ňom totálne zničená. Z fyzického aj psychického hľadiska to bolo celkom ťažké. Občas ma nebavil ani tenis, čo sa mi bežne nestáva. Ten posledný týždeň som si ale užila," uviedla Kvitová.

Po finálovom víťazstve nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (6:3, 6:2) oslavovala od premiérového titulu v roku 2009 celkovo 29. krát. Viac ich počas tohto obdobia získala na okruhu WTA len hviezdna Američanka Serena Williamsová.

"Čo to pre mňa znamená? Asi že už som veľmi stará," usmiala sa Kvitová. "Prakticky to ale neznamená vôbec nič. Je ťažké hodnotiť si celkovo svoju kariéru. Ten celkový obrázok uvidím, až skončím a nebudem hrať. Keď som ale stále aktívnou súčasťou, je ťažké nad tým premýšľať," podotkla česká tenistka.

Krok za krokom

Počas svojho obľúbeného Wimbledonu by mohla zaútočiť na tretiu trofej po rokoch 2011 a 2014. Na turnaji bude plniť úlohu nasadenej dvadsaťpäťky.

"Myslím, že ten posledný triumf ale na mojom očakávaní veľmi nemení. Nič som od seba nečakala ani v Eastbourne. Dúfam ale, že sa budem cítiť lepšie, pretože do tejto doby to nebolo veľmi dobré. Bolo by dôležité zase veriť, že to môžem dokázať a bojovať o dobrý výsledok. Na druhú stranu je to ale úplne iný turnaj. Pôjdem na to postupne a rovnako ako pred týždňom," dodala Kvitová.

Viac o téme: Petra Kvitová Wimbledon
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy