Jeho zimnou dovolenkovou destináciou bude nemocnica: Fernando Alonso pôjde pod skalpel

Fernando AlonsoFernando Alonso Zdroj: SITA/AP/Hassan Ammar

BRATISLAVA - Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso sa v januári podrobí operácii, pri ktorej mu lekári vyberú titánové doštičky z čeľuste. Štyridsaťročný pilot stajne Alpine o tom informoval na webe F1.

Alonso mal doštičky v čeľusti od februárovej nehody na bicykli vo Švajčiarsku. "Mojou zimnou dovolenkovou destináciou bude nemocnica. V januári mi ich vyberú, takže budem mať asi dvojtýždňovú pauzu," povedal španielsky jazdec, ktorý šampionát ovládol v rokoch 2005 a 2006 s Renaultom.

Po rekonvalescencii čakajú Alonsa testovacie jazdy pred novou sezónou, ktorá odštartuje v marci v Bahrajne. "Musím sa dobre pripraviť. Nehoda mi pred tohtoročnou sezónou veľmi nepomohla," uviedol.

Po odchode Kimiho Räikkonena bude Alonso v nadchádzajúcom ročníku najstarším pilotom vo formule 1, ako nevýhodu to ale nevidí. "Súčasné autá nie sú na fyzickú kondíciu veľmi náročné," vyhlásil.

"V rokoch 2004, 2005 by ma vek obmedzoval asi viac. So súčasnými vozidlami zvládnem odísť 300 kôl, takže vo fyzičke problém nie je. Cítim sa super silný a som pripravený," povedal Alonso, ktorý v uplynulom ročníku bol najlepšie tretí a v celkovom poradí skončil desiaty.

Viac o téme: Fernando Alonso Alpine
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy