Sergio Pérez potvrdil dobrú formu: Mexický pilot ovládol prvý tréning na VC Azerbajdžanu

Pilot Red Bullu Sergio PérezPilot Red Bullu Sergio Pérez Zdroj: SITA/AP/Sergei Grits

BAKU - Mexický pilot formule 1 Sergio Pérez z Red Bullu vyhral úvodný tréning na Veľkú cenu Azerbajdžanu. Obhajca minuloročného víťazstva zajazdil na trati v Baku o 127 tisícin rýchlejší čas ako Charles Leclerc z Ferrari. Pérezov tímový kolega a vedúci muž šampionátu Max Verstappen bol so stratou 0,334 sekundy tretí.

Tridsaťdvaročný Pérez potvrdil dobrú formu. Pred necelými dvoma týždňami vyhral Veľkú cenu Monaka a z posledných piatich pretekov sa umiestnil štyrikrát na stupňoch víťazov. Na Verstappena stráca v priebežnom poradí z tretej priečky pätnásť bodov. Pred pretekmi v Baku podpísal s Red Bullom novú dvojročnú zmluvu a môže cez víkend manko na čelo ešte viac znížiť.

Druhý muž MS Leclerc chce naopak zabudnúť na posledný neúspech po tom, čo skončil po chybách svojho tímu v Monte Carle štvrtý. Na Verstappena stráca deväť bodov. V Baku sa ani jeden z vedúceho dua ešte na stupni víťazov neprebojoval.

V prvom tréningu mali technické problémy Mick Schumacher z Haasu alebo Nicholas Latifi z Williamsu. Obaja museli autá odstaviť. Piloti sa na mestskej trati tiež sťažovali na poskakovanie vozidiel.

Viac o téme: Formula 1 Max Verstappen VC Azerbajdžanu Sergio Perez Charles Leclerc
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy