Bývalý podpredseda Barcelony si stojí za slovom: Prezidenta klubu obviňuje z korupcie!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: TASR/AP/Joan Mateu

BARCELONA - Bývalý podpredseda futbalového klubu FC Barcelona opäť zopakoval tvrdenia o korupcii v klube. Vo vyhlásení, ktoré Emili Rousaud uviedol v utorok večer, pohrozil prezidentovi klubu Josepovi Bartomeuovi právnym postihom.

Rousaud uviedol, že jednu zo zmlúv klub uzavrel so spoločnosťou, ktorá má sídlo v jednom z daňových rajov, čo sťažilo vnútornú kontrolu. Vo štvrtok rezignovalo šesť z 19 členov správnej rady Barcelony na protest proti spôsobu, akým Bartomeu vedie klub. Zároveň žiadajú nové voľby. Okrem Rousauda tak učinil aj druhý viceprezident Enrique Tombas ako aj Silvio Elias, Maria Teixidorová, Josep Pont a Jordi Clasamiglia.

V otvorenom liste uviedli dôvody svojho rozhodnutia. Medzi nimi bol škandál zo začiatku roka, keď si mal Bartomeu najať PR agentúru, aby na sociálnych sieťach očierňovala dobré meno hráčov a súčasných i bývalých zamestnancov. Medzi nimi mali byť i Lionel Messi a niekdajší tréner Pep Guardiola. Ďalej to bola zlá reakcia na krízu spôsobenú koronavírusom a ďalšie rozpory s prezidentom. Klub vydal vyhlásenie, v ktorom kategoricky odmietol akékoľvek aktivity, ktoré by sa mohli dať označiť ako korupčné.

Barcelona stále čaká na zistenia súkromných audítorov, ale Rousaudove tvrdenia odsúdila a uviedla, že proti nemu podnikla právne kroky. "Vyhlásenia, ktoré som uviedol v súvislosti s touto záležitosťou, sú úplne pravdivé a preukázateľné. Sťažnosti proti mne nemajú žiadny pevný základ," dodal Rousaud.

Viac o téme: FC Barcelona Josep Bartomeu Emili Rousaud Enrique Tombas Silvio Elias Maria Teixidorová Josep Pont Jordi Clasamiglia
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Joan Mateu
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy