VIDEO Hossa našiel stratenú mladosť: 1100. bod v NHL rozhodol celý zápas

Marián Hossa oslavuje víťazný gólMarián Hossa oslavuje víťazný gól Zdroj: nhl.com

NEW YORK - Góly strieľa ako za mlada! Slovenský hokejista Marián Hossa hrá v zámorskej NHL vo výbornej forme. V noci na nedeľu gólom v predĺžení rozhodol o triumfe Chicaga Blackhawks nad Dallasom Stars 4:3 pp. Predtým v tretej tretine prihral Jonathanovi Toewsovi na druhý gól domácich. Tridsaťsedemročný krídelník tak dosiahol už 1100 bodov v základnej časti profiligy.

"Boli tam z mojej strany dve či tri straty, čo sa nestalo v celom zápase. V predĺžení sme čelili presilovke, na striedačke som si posedel trochu dlhšie a vychladol som. Naskočil som a spravil tri chyby, z čoho som bol trochu frustrovaný. Bolo však pekné zakončiť to takto. Je dobré, že tento tím sa nikdy nevzdáva. Vieme nájsť cestu k dvom bodom a to je super. Teraz sme dosiahli šesť triumfov za sebou a sme na správnej ceste," skonštatoval Marián Hossa, ktorý v riadnom hracom čase dosiahol aj jednu asistenciu. Na konte už má 505 gólov a 595 asistencií v 1248 dueloch. V 201 stretnutiach play-off pridal 149 bodov (52+97).

Hossa má v predchádzajúcich šiestich zápasoch bilanciu päť gólov a dve asistencie a celkovo tak nazbieral v 12 dueloch prebiehajúcej sezóny už 11 bodov (6+5), čím sa dotiahol na klubového spoluhráča Richarda Pánika (7+4). Ten v noci na pondelok nebodoval a do štatistík si pripísal okrem dvoch striel len jednu "mínusku". Ďalšie body za gól a asistenciu si pripísal útočník Blackhawks Arťom Anisimov, ktorý tak natiahol svoju bodovú sériu už na jedenásť stretnutí. Počas nich nazbieral osem gólov a deväť asistencií a so 17 bodmi kraľuje produktivite celej súťaže.

Jonathan Toews sa raduje Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA

Skúsený slovenský útočník sa mohol stať aj negatívnym hrdinom "jastrabov", keďže v predĺžení niekoľkokrát stratil puk a poslal súpera do šance. Všetko však vynahradil sebe i domácim priaznivcom 28,7 sekúnd pred koncom predĺženia, keď tvrdou ranou od modrej prestrelil brankára Kariho Lehtonena. "Počas toho striedania som dvakrát či trikrát odovzdal puk súperovi, čo sa väčšinou nestáva počas celého zápasu. V predĺžení sme však prežili oslabenie a ja som počas dlhšieho času na striedačke vychladol. Keď som vyskočil na ľad, nedarilo sa mi a bol som trochu frustrovaný. No nakoniec to skončilo dobre, čo je pekné," povedal pre oficiálnu webstránku súťaže.

"Jastrabov" udržal v hre o víťazstvo brankár Scott Darling, ktorý v predĺžení zmaril štyri strely súpera vrátane obrovskej šance Patricka Eavesa. "Skvele proti mojej strele zasiahol. Myslel som si, že to bude gól, mohol nám zariadiť extra bod, no on predviedol fenomenálny zákrok," posťažoval sa Eaves. V drese "hviezd" si prehru o čosi osladil nováčik Gemel Smith, ktorý strelil svoje prvé dva góly v profiligovej kariére.

Chicago si pripísalo už šieste víťazstvo v rade a s 19 bodmi je na čele Západnej konferencie. Rovnako ich má na konte aj druhý Edmonton, ktorý v noci na pondelok triumfoval na ľade Detroitu tesne 2:1.

Viac o téme: Marián Hossa Chicago Blackhawks
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: nhl.com
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy