VIDEO Vlhová o kľúčovom momente, ktorý ju zrejme stál zlato: Toto bola tá chyba, ktorá rozhodla

Petra VlhováPetra Vlhová Zdroj: SITA/AP/Giovanni Auletta

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľnom paralelnom slalome Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi druhé miesto. Nestačila len vo finále na Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá sa pripísala 48. triumf vo SP. Vlhová má na konte pätnásť pódiových umiestnení (4-6-5), tri v paralelných súťažiach. Tretia skončila domáca Wendy Holdenerová.

"Pre mňa je víťazstvo niečo špeciálne, takže som išla len na víťazstvo. Vedela som, že ak chcem Mikaelu zdolať, musím riskovať. Myslím si, že v polovice trate som bola asi trochu vpredu, keď som ju nevidela na svojej úrovni. Povedala som si, že buď teraz alebo nikdy. Riskla som to, ale bohužiaľ, spravila som chybu a tam som stratila víťazstvo. Trochu som bola z toho nahnevaná, ale s odstupom času sa už len teším z druhého miesta. Ideme ďalej," uviedla Petra Vlhová po nedeľňajších pretekoch v St. Moritzi pre RTVS. Vrátila sa aj k momentu s chybou, ktorá rozhodla finále: "Do bránok sa snažím ísť ako chlapi, veľa som to trénovala. V poslednej pasáži trate som trafila jednu z bránok rukou trochu nižšie ako bolo treba. Ruka sa mi tam zachytila a to ma zabrzdilo. To bola tá chyba. Riskovala som, viem, že je zdolateľná, ale Mikaela vôbec nerobí chyby. Na víťazstvo budem musieť teda ísť aj ja bez chýb," dodala Vlhová.

Vlhová, Shiffrinová a Holdenerová Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Giovanni Auletta

Fenomenálna Shiffrinová si pripísala si na konto 48. triumf v pretekoch Svetového pohára, už piaty v tejto sezóne. V St. Moritzi si počas víkendu zapísala víťazný double vo dvoch úplne rozdielnych disciplínach, v sobotu triumfovala v super G a v nedeľu v paralelnom slalome. Historicky viac víťazstiev vo Svetovom pohári majú už len Američanka Lindsey Vonnová (82), Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62) a Švajčiarka Vreni Schneiderová (55).

"Bol to dosť rušný deň, ale zabávala som sa. Nastal taký frmol, že som sa občas nestihla ani nadýchnuť. Bolo to však aj veľmi zaujímavé. Pred finále som sa Petre pozrela do očí a videla tam, že dnes veľmi chce vyhrať. Bojovala som však do konca a nevzdala to," uviedla Mikaela Shiffrinová, cituje ju portál ORF.

Dvadsaťtriročná Slovenka teda aj po tretí raz v tejto sezóne skončila druhá za Shiffrinovou v pretekoch, ktorých body sa rátajú do hodnotenia Svetového pohára v slalome. Predtým sa tak stalo v slalomoch vo fínskom Levi a americkom Killingtone. Do hodnotenia SP si ambiciózna Liptáčka pripísala ďalších 80 bodov a posunula sa zo šiesteho na tretiu priečku v bojoch o veľký glóbus. Shiffrinová vďaka ďalšej "stovke" zostala suverénne na čele celkového poradia aj hodnotenia slalomu. V najtočivejšej disciplíne má plný počet 300 bodov a náskok 60 bodov pred Vlhovou. Zverenkyňa trénera Livia Magoniho sa v St. Moritzi dostala na métu 15 pódiových umiestnení vo Svetovom pohári. Aktuálny súčet Vlhovej je 4 víťazstvá, 6 druhých miest a 5 tretích miest.

Viac o téme: Petra Vlhová Mikaela Shiffrinová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Giovanni Auletta; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy