VIDEO 18-ročný španielsky mladík napodobnil Nadala: Carlos Alcaraz v elitnej desiatke rebríčka ATP

Carlos Alcaraz po triumfe nad TsitsipasomCarlos Alcaraz po triumfe nad Tsitsipasom Zdroj: Profimedia

BARCELONA - Osemnásťročný španielsky tenista Carlos Alcaraz sa v pondelok prvýkrát objaví v najlepšej desiatke svetového rebríčka. Istotu získal po piatkovom štvrťfinálovom víťazstve nad najvyššie nasadeným hráčom barcelonského antukového turnaja Stefanosom Tsitsipasom.

Alcaraz a Tsitsipas spolu hrali tretíkrát a zakaždým sa radoval mladý Španiel, ktorého úspešná séria začala na minuloročnom US Open. Po druhej výhre nad gréckym protivníkom dokráčal na začiatku apríla k triumfu na turnaji v Miami, Tsitsipas zase v minulom týždni obhájil titul v Monte Carle.

Najväčšia výhra na antuke

"Toto bola asi moja najväčšia výhra na antuke. Bolo to celé neuveriteľné, ako moja hra, tak atmosféra na kurte," citovala Alcaraze po trojsetovom víťazstve nad svetovou päťkou agentúra Reuters. V semifinále bude jeho súperom Austrálčan Alex de Minaur.

Rovnako ako Alcaraz sa už v osemnástich rokoch predral medzi svetovú elitu jeho slávny krajan Rafael Nadal, víťaz 21 grandslamov. "Myslím, že aj tu môžem získať titul," povedal Alcaraz, ktorý tento rok vyhral aj turnaj v Riu de Janeiro.

Viac o téme: Rafael Nadal ATP Barcelona Stefanos Tsitsipas Carlos Alcaraz
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Tennis TV
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy