VIDEO Ruský týždeň na okruhu WTA: Alexandrovová napodobnila nezastaviteľnú krajanku Samsonovovú

Ľudmila Samsonovová s víťaznou trofejouĽudmila Samsonovová s víťaznou trofejou Zdroj: SITA/AP/Eugene Hošiko

SOUL/TOKIO - Finálový súboj na tenisovom turnaji v Soule vyhrala Jekaterina Alexandrovová a zavŕšila úspešný týždeň ruských tenistiek na okruhu WTA. Tesne pred ňou totiž získala trofej v Tokiu jej krajanka Ľudmila Samsonovová.

Druhá nasadená Alexandrovová v kórejskej metropole v súboji o svoju tretiu trofej zdolala turnajovú jednotku Jelenu Ostapenkovú. Dvadsaťsedemročná Ruska vyhrala nad lotyšskou šampiónkou turnaja z roku 2017 po dvoch rozdielnych setoch 7:6 a 6:0.

Tri triumfy z posledných štyroch turnajov

Ruská tenistka Samsonovová vyhrala aj štvrté finále na okruhu WTA. V Tokiu porazila Číňanku Čeng Čchin-wen 7:5, 7:5 a oslavuje trofej na treťom z posledných štyroch turnajov. Z 30. miesta vo svetovom rebríčku sa v pondelok dostane na životné 22. miesto.

Ľudmila Samsonovová a Čeng Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA/AP/Eugene Hošiko

Dvadsaťtriročná Samsonovová získala dva tituly za sebou vo Washingtone a v Clevelande, vlani ovládla turnaj v Berlíne, kde začínala v kvalifikácii. Tento rok od júla utrpela jedinú porážku vo štvrtom kole US Open od Austrálčanky Ajly Tomljanovičovej. Z posledných 19 stretnutí vyhrala osemnásť.

Devätnásťročná Čweng Čhin-wen hrala finále prvýkrát. V poradí WTA by mala poskočiť na 28. priečku tesne za českú tenistku Barboru Krejčíkovú.

dvojhra - finále:

Ľudmila Samsonovová (Rus.) - Čeng Čchin-wen (Čína) 7:5, 7:5

dvojhra - finále:

Jekaterina Alexandrovová (Rus.-2) - Jelena Ostapenková (Lot.-1) 7:6 (4), 6:0

Viac o téme: Rusko Jelena Ostapenková Jekaterina Alexandrovová Ľudmila Samsonovová
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/WTA
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy