VIDEO Tri neuznané góly a ďalšia nečakaná strata: Šťastie nestálo na strane Bayernu

Serge GnabrySerge Gnabry Zdroj: SITA/AP/Michael Probst

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov tretíkrát z uplynulých piatich duelov stratili body v nemeckej Bundeslige, keď na ihrisku Hoffenheimu remizovali 1:1. Obhajcovi titulu neuznali v stretnutí tri góly pre ofsajd. Bavori mali po sobote na čele tabuľky desaťbodový náskok pred Borussiou Dortmund, ktorá však disponovala dvoma zápasmi k dobru.

"Šťastie dnes nestálo na našej strane. Je to pre nás sklamanie, že necestujeme domov s tromi bodmi, keďže sme mali viac šancí ako súper," uviedol po zápase brankár a kapitán Bayernu Manuel Neuer. Ten si musí ešte počkať na osamostatnenie sa od bývalého brankára Olivera Kahna na čele historickej tabuľky bundesligových víťazstiev, obaja ich majú na konte celkovo 310.

Minulý týždeň Bayern doma iba remizoval s Leverkusenom. Na pôde Hoffenheimu sa mohol dočkať triumfu, no dva góly Thomasa Müllera a jeden Roberta Lewandowského neplatili po verdikte rozhodcov a Serge Gnabry nastrelil konštrukciu bránky súpera. Hoffenheim poslal do vedenia Christoph Baumgartner, ešte do prestávky vyrovnal v nadstavenom čase Lewandowski, ktorý so 17 gólmi na ihriskách súperov v sezóne vyrovnal bundesligový rekord. Pred ním rovnakú métu dosiahli Jupp Heynckes (1973/74) a Timo Werner (2019/20).

Frustrovaný Robert Lewandowski Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA/AP/Michael Probst

Aj keď sme získali len bod, odviedli sme dobrú prácu

Kouč Bayernu Julian Nagelsmann, ktorý predtým strávil v Hoffenheime deväť rokov a tri z nich ako hlavný tréner, bol napriek remíze s výkonom svojho tímu spokojný: "Aj keď sme získali iba bod, herne sme odviedli dobrú prácu. Navyše nám neuznali góly po tesných ofsajdoch. Pre divákov to bol veľmi dobrý zápas. My sme ho mohli rozhodnúť oveľa skôr, ale Hoffenheim mal potom rovnako dobré šance." Hoffenheim neprehral päť ligových duelov za sebou a v tabuľke je piaty. Jeho kormidelník David Raum po zápase povedal: "Som hrdý na to, čo sme ako tím proti Bayernu ukázali. Malo to šťavu, príležitostí na gól bolo dosť na oboch stranách."

Viac o téme: FC Bayern Mníchov TSG Hoffenheim
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy