Ani dlhá prestávka nestačila: Leverkusen bez Schicka aj v úvode jarnej časti

Patrik Schick oslavuje gól Patrik Schick oslavuje gól Zdroj: TASR/Marius Becker/dpa

LEVERKUSEN - Český útočník Patrik Schick nestihne pre vlečúce sa ťažkosti s trieslami štart jarnej časti nemeckej futbalovej ligy. Denníku Bild to povedal tréner Leverkusenu Xabi Alonso. Jeho zverenci zohrajú prvý zápas po zimnej pauze 22. januára proti Mönchengladbachu.

Schick nastúpil za Bayer naposledy 1. novembra. V hre bola ďalšia operácia, ktorú s trieslom podstúpil už v máji, no napokon vyhrala konzervatívna liečba. Ani dlhá prestávka vyplnená tiež majstrovstvami sveta mu na úplné zotavenie nestačila.

"Potrebuje ešte čas. Cíti sa lepšie, ale na tréningy to v súčasnosti ešte nie je," povedal Alonso pre Bild. Leverkusen by pritom Schicka a jeho strelecké schopnosti potreboval. V bundesligovej tabuľke je dvanásty s 18 bodmi z 15 stretnutí.

"Patrik je pre nás samozrejme dôležitý. Ale musíme byť trpezliví a čakať. Zranenie k futbalu patrí. Snáď bude čoskoro v poriadku," uviedol španielsky kouč. Schicka môže pomôcť nahradiť iný český reprezentant Adam Hložek. "Dobre sa tej úlohy ujal a tímu tým veľmi pomáha. Nie je to pre neho ideálna pozícia, ale počína si dobre," dodal Alonso.

Schickovi sa na jeseň nedarilo zďaleka toľko ako v minulej sezóne, keď dal v nemeckej lige 24 gólov a bol druhým najlepším strelcom. Leverkusenu výrazne pomohol k tretiemu miestu.

Viac o téme: Xabi Alonso Bayer Leverkusen Patrik Schick
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy