Tsitsipas prišiel o šancu stať sa svetovou jednotkou: Nevedel som sa do toho dostať

Stefanos Tsitsipas v prvom kole US OpenStefanos Tsitsipas v prvom kole US Open Zdroj: SITA/AP/Julia Nikhinson

NEW YORK - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas prišiel o šancu stať sa svetovou jednotkou po záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. V 1. kole prehral s kolumbijským kvalifikantom Danielom Elahim Galanom 1:3 na sety, keď nezískal ani jeden z úvodných 11 gemov.

"Galan dominoval. Ja som sa do toho nevedel dostať," priznal Tsitsipas. Grék prehral prvý set 0:6 po tom, čo v ňom získal iba sedem loptičiek. Na "kanára" to vyzeralo aj v druhom, ziskom šiesteho gemu ho síce odvrátil, no Galan sa po sete 6:1 dostal do nádejného náskoku 2:0.

Tsitsipas v treťom sete zlepšil svoj výkon, vyhral ho 6:3, no k rozhodujúcemu piatemu dejstvu napokon nedošlo. Tajbrejk štvrtého setu, v ktorom Tsitsipas viedol 4:2, zvládol lepšie Galan, pre ktorého to bol debut v hlavnej súťaži US Open.

Tsitsipas prehrou v prvom kole potvrdil, že sa mu na záverečnom Grand Slame sezóny dlhodobo nedarí. V zápase mal až 57 nevynútených chýb a ani v roku 2022 si na US Open nevylepší svoje maximum, ktorým je tretie kolo.

Jeho bilancia na tomto turnaji je po pondelňajšom zápase vyrovnaná - päť víťazstiev, päť prehier. Neúspechom v 1. kole zároveň prišiel o šancu stať sa počas nasledujúcich dvoch týždňov svetovou jednotkou. Pri zhode iných výsledkov by z neho postup do finále alebo titul mohli spraviť prvého Gréka na čele rebríčka ATP.

Najlepší zápas v kariére

Galan víťazstvom nad štvrtým hráčom turnaja potvrdil, že suverénne výkony v kvalifikácii neboli náhoda. Nestratil v nej ani set a na siedmy pokus zdolal hráča z top 20. "Je to jeden z najväčších momentov mojej kariéry a nepochybne najlepší zápas," povedal 94. hráč svetového rebríčka ATP.

Viac o téme: US Open Daniel Elahi Galán Stefanos Tsitsipas
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube/US Open Tennis Championships
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy