MS VO FUTBALE 2022 Skóroval a pogratuloval mu aj Pelé: Krásny odkaz kráľa futbalu

Timothy Weah a jeho gólové oslavyTimothy Weah a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Ashley Landis

DAUHA - Americký útočník Timothy Weah sa po svojom premiérovom góle na majstrovstvá sveta dočkal gratulácie aj od brazílskej futbalovej legendy Pelého.

Dvadsaťdvaročný syn bývalého slávneho útočníka a súčasného prezidenta Libérie Georgea Weaha skóroval pri svojom debute na MS a pomohol USA k remíze 1:1 s Walesom.

Práve na slávneho Brazílčana pritom Weah svojou trefou nadviazal. Pelé bol totiž doteraz posledným hráčom, ktorý sa proti Walesu na finálovom turnaji gólovo presadil.

Weah sa na Instagrame pochválil fotografiou oslavy svojho gólu, ktorý v 36. min poslal Američanov do vedenia. Pelé mu k zásahu zablahoželal v komentároch. "Gratulujem. Bol to krásny gól. Neprestávaj snívať, sny sa plnia," napísal 82-ročný Brazílčan.

Sám sa proti rovnakému súperovi presadil ako 17-ročný v roku 1958, keď Walesčania na MS štartovali naposledy. Na ďalšiu účasť čakali 64 rokov.

Inšpiratívny odkaz od samotného kráľa

Weah Pelému poďakoval za inšpiratívny odkaz. "Je to obrovské požehnanie a česť dostať takýto inšpiratívny odkaz od samotného kráľa. Ďakujem za všetko, čo si pre svet a nás mladých čiernych mužov urobil," napísal ofenzívny hráč Lille, ktorý zatiaľ v 26 štartoch vo farbách USA dal štyri góly.

Viac o téme: USA Pelé MS vo futbale Katar 2022 Timothy Weah
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/timothyweah
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy