Meno nového šéfa Aston Martinu je známe: Stajňa má najvyššie ambície, tvrdí Stroll

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Florion Goga

LONDÝN - Novým šéfom tímu F1 Aston Martin sa stal Mike Krack. Skúsený funkcionár prišiel do americkej stajne z BMW, kde mal na starosti sekciu pre motoršport. Vo funkcii nahradil Otmara Szafnauera, ktorý skončil na začiatku tohto roku.

V novom pôsobisku sa znovu stretne so štvornásobným šampiónom Sebastianom Vettelom, ktorého viedol pred pätnástimi rokmi v tíme BMW-Sauber. Aston Martin potvrdil Kracov príchod na svojom webe.

"Robím v motoršporte už vyše dvadsať rokov a v rokoch 2006 a 2007 som pracoval so Sebastianom Vettelom. Vtedy som pôsobil ako inžinier v tíme BMW-Sauber a on bol testovacím jazdcom. Mám veľký rešpekt k jeho schopnostiam a rýchlosti. Bude fantastické zase pracovať pohromade," uviedol Krack.

Povedie aj kanadského jazdca Lancea Strolla, ktorý je synom majiteľa a multimilionára Lawrence Strolla. "Lance je tiež veľmi rýchlym a talentovaným jazdcom. Na svojom konte má už sto štartov v F1 a teším sa, keď s ním budem spolupracovať," doplnil Krack.

Má najvyššie ambície

Aston Martin skončil pri svojej prvej sezóne vo formule 1 na siedmom mieste, získal 77 bodov. V minulosti pôsobil aj pod názvami Racing Point alebo Force India. Podľa Lawrencea Strolla má najvyššie ambície. "Víťazstvo vo formule 1 spočíva v spojení najlepšieho úsilia všetkých hlavných hráčov - jazdcov, inžinierov, mechanikov, jednoducho všetkých. Mike má na to ideálne predpoklady," dodal majiteľ tímu.

Aston Martin predstaví automobil pre nadchádzajúci ročník 10. februára. Nová sezóna formuly 1 sa začne 20. marca Veľkou cenou Bahrajnu.

Viac o téme: Sebastian Vettel Lance Stroll Aston Martin Otmar Szafnauer Mike Krack
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Aston Martin Cognizant F1 Team
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy