Skvelé správy pre futbalových nadšencov pred EURO: Na zápasy sa dostanú aj fanúšikovia zo zahraničia

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader

BUKUREŠŤ - Rumunské orgány umožnia naplniť kapacitu Národnej arény v Bukurešti počas európskeho šampionátu vo futbale z jednej štvrtiny. Rumunská futbalová federácia v utorok po súhlasnom stanovisku ministerstva športu oznámila, že na zápasy EURO 2020 sa dostanú aj zahraniční fanúšikovia.

Aréna v Bukurešti má kapacitu 55.000 divákov. Počas šampionátu môže naživo sledovať zápasy 13.000 návštevníkov. Rumunská metropola bude hostiť tri zápasy C-skupiny a jedno osemfinále.

Podľa rumunského ministerstva športu nehrozí, že by sa sprístupnením štvrtinovej kapacity štadióna zvýšila pravdepodobnosť šírenia koronavírusu. "Budeme dbať na dôsledné dodržiavanie hygienických predpisov. Pri rozhodovaní o otvorení brán štadióna bol podstatný fakt, že fanúšikovia sem neprídu pre cestovný ruch. Chcú mať iba možnosť podporiť svoje tímy a v krajine sa zdržia maximálne 48 hodín," vyhlásil rumunský minister športu Eduard Novak.

Talianska vláda umožní divácku účasť na rímskom štadióne

Talianska vláda je prístupná možnosti povoliť návštevu na štadiónoch počas EURO 2020. V utorok to povedal prezident tamojšej futbalovej federácie FIGC Gabriele Gravina. Na Stadio Olimpico v Ríme sú naplánované štyri zápasy, okrem skupinovej fázy sa tam uskutoční aj jeden štvrťfinálový duel.

Minister zdravotníctva Roberto Speranza v utorok informoval FIGC, že vďaka príprave protokolu bude možná aspoň čiastočná účasť divákov na štadióne. "Ochota vlády je excelentná a prinesie profit nielen futbalu, ale celej krajine," citovala Gravinu agentúra AP.

Viac o téme: UEFA Euro 2020
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy