VIDEO Škriniar hviezdy Liverpoolu neubránil: Salah a Firmino priblížili Kloppovcov k postupu

Stefan de Vrij a Diogo JotaStefan de Vrij a Diogo Jota Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom prehrali v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 na domácom trávniku s FC Liverpool 0:2.

Inter Miláno čakal na účasť vo vyraďovacej časti 10 rokov a od úvodných minút pociťoval, že má proti sebe silného súpera, ktorý vedel zahroziť predovšetkým zo štandardiek. Skóre mohol otvoriť v 14. min Sadio Mane po priamom kope, no hlavičkoval nad. O dve minúty sa dostali k svojej prvej šanci aj domáci, no Calhanoglu z veľkého uhla namieril len do brvna. Čerstvý majster Afriky Mane sa aj po oslavách historického triumfu Senegalu ukázal vo výbornej forme a v 23. min sa takmer postaral o gól mesiaca. Jeho exportné nožničky z malého vápna však skončili iba v bočnej sieti.  

Milan Škriniar a Sadio Galéria fotiek (13) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

Po zmene strán ukázal snahu skórovať Inter, ktorý hrozil z rýchlych protiútokov. V 53. min hľadal Perišič centrom v dobrej pozícii Martineza, no tomu sa nepodarilo dostať loptu do siete. Po hodine hry prekonal brankára Allisona po samostatnom úniku Džeko, no rozhodcovia sa zhodli, že reprezentant Bosny a Hercegoviny sa tesne nedokázal vyhnúť ofsajdovej pasci. Liverpool tak udrel zo svojej najsilnejšej zbrane, štandardných situácií. V 75. min hlavičkoval presne Firmino, keď ho neustrážil Bastoni. Druhý gól pridal Salah po priamom kope v 83. minúte.

Inter Miláno - FC Liverpool 0:2 (0:0)
Góly: 75. Firmino, 83. Salah. Rozhodoval: Marciniak (Poľ.), bez kariet

Inter: Handanovič - ŠKRINIAR, De Vrij (88. Ranocchia), Bastoni (90.+1. Dimarco) - Dumfries (88. Darmian), Vidal (89. Gagliardini), Brozovič, Calhanoglu, Perišič - Džeko, L. Martinez (70. A. Sanchez)

Liverpool: Allison Becker - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho (59. Henderson), Alcantara (86. Milner), Elliott (60. Keita) - Salah, Jota (46. Firmino), Mane (59. L. Diaz)

Viac o téme: Inter Miláno Milan Škriniar Mohamed Salah Roberto Firmino Liverpool FC
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy