Atlético Madrid neskladá zbrane pred odvetou proti ManCity: Pobijeme sa so súperom a uvidíme

Pep Guardiola a Diego Simeone Pep Guardiola a Diego Simeone Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson

BRATISLAVA - Futbalisti Manchestru City sa v stredu pokúsia na pôde Atlética Madrid nadviazať na víťazstvo 1:0 z prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022. Na domácom Etihad Stadium ukázali najmä trpezlivosť a v pláne majú podľa slov trénera Pepa Guardiolu uspieť aj na Wanda Metropolitano. V o poznanie lepšej pozícii je po víťazstve 3:1 v Lisabone nad Benficou FC Liverpool, očakáva sa, že v odvete na Anfielde potvrdí náskok a prenikne do elitného kvarteta.

Tréner španielskeho majstra Diego Simeone v prvom zápase vsadil na sústredenú defenzívu, keď jeho tím sa "nehanbil" často uzavrieť do formácie 5-5-0, k čomu ho ale nútilo aj očakávané vysoké držanie lopty domácich. V ligovej generálke Atlético padlo na pôde zachraňujúcej sa Mallorcy 0:1, pritom len raz vystrelilo do priestoru brány.

Na pôde anglického šampióna dokonca jeho hráči na bránu nevystrelili ani raz, takže v odvete musia hrať aktívnejšie a ofenzívnejšie, ak chcú vôbec pomýšľať na postup. Uvedomuje si to aj argentínsky tréner domácich.

"Manchester City má teraz možno najlepšie mužstvo na svete. My iste do určitej miery zmeníme spôsob hry oproti prvému zápasu. Očakávam však, že City bude hrať rovnako. Do zápasu ideme s pokorou a chceme ukázať naše prednosti, ktorými sú tvrdá práca a nasadenie. Uspieť môžeme len nimi. Pobijeme sa so súperom a potom uvidíme, kam sa našimi zbraňami dostaneme," povedal pred duelom Simeone.

Uprostred hráč Atlética Joao Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson

Nepríjemnou správou pre "Atleti" je fakt, že zrejme stále nebudú môcť počítať so zranenými Jose Maria Gimenezom a Hectorom Herrerom.

"Citizens" majú za sebou skvelé ligové predstavenie proti Liverpoolu, po remíze 2:2 si pred ním udržali na čele tabuľky jednobodový náskok. S rivalom sa po zápase v Madride opäť stretnú v sobotu v semifinále FA Cupu (doma), španielsky kouč verí, že si do oboch zápasov prenesú pozitíva z nedeľného šlágra.

"Musíme naň nadviazať. Keď už sme v takýchto fázach vo všetkých súťažiach, niet času na oddych a toto nám môže pomôcť. Teraz sa sústredíme na duel v Madride, potom na ďalší s Liverpoolom. Do Madridu pôjdeme s cieľom streliť gól a opäť zvíťaziť," vyjadril sa Guardiola, ktorému pre kartový trest nebude k dispozícii Gabriel Jesus.

Na snímke hráči Manchestru Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson

"The Reds" si v prvom zápase v Portugalsku vytvorili solídny náskok, hoci sa po ňom nemecký kouč Jürgen Klopp vyjadril, že gólov v sieti domácich malo byť viac. Oproti víkendovému súboju so City možno urobí v zostave jednu či dve zmeny, ale príliš si nemôže dovoliť riskovať.

"Máme teraz pred sebou dva obrovsky dôležité zápasy, v stredu Benficu a v sobotu opäť City. Po nich už naozaj pôjde do tuhého a musíme byť pripravení aj na derby s Evertonom a Manchestrom United. Ale teraz je to dobré, sme tam, chce sme chceli byť," povedal Klopp, ktorého mužstvo je stále v hre o "quadruple".

Na margo Lisabončanov dodal: "Už o súperovi vieme omnoho viac. Zvíťazili nad Ajaxom a aj proti nám ukázali svoje kvality, ktoré rešpektujeme. Opäť však na nich budeme pripravení."

Futbalisti Liverpoolu sa tešia Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP//Armando Franca

Benfica sa v portugalskej lige naladila na odvetu triumfom 3:1 v mestskom derby s Belenenses. Tréner Nelson Verissimo si dovolil luxus dať až šiestim hráčom základnej zostavy voľno, aby ušetrili sily na LFC. "Orli" mali v prvom polčase prvého zápasu prílišný rešpekt, v druhom dejstve sa ho zbavili a dokázali "červených" viackrát dostať do úzkych. Verissimo verí, že jeho mužstvo vo štvrťfinále ešte nepovedalo posledné slovo.

"Dvere ešte stále nie sú zatvorené. Áno, ak vezmeme do úvahy ich tretí gól, tak sa nám to dosť skomplikovalo. Ale dvojzápas ešte nie je uzavretý. Dokázali sme im dať gól a mohli sme aj druhý. Samozrejme, zmazať dvojgólové manko bude ťažšie," citoval po oficiálny web UEFA.

odvety štvrťfinále LM 2021/2022, STREDA 13. apríla, 21.00 SELČ/

FC Liverpool - Benfica Lisabon /prvý zápas 3:1, rozhoduje: Serdar Gözübüyük (Hol.)/

Atlético Madrid - Manchester City /prvý zápas 0:1, rozhoduje: Daniel Siebert (Nem.)/

Viac o téme: Atlético Madrid FC Liverpool Manchester City Liga majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy