Simeone nevedel prekusnúť vypadnutie: Takto okomentoval Guardiolov kompliment

Diego SimeoneDiego Simeone Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

MADRID - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola netajil po štvrťfinálovom postupe v Lige majstrov cez Atlético Madrid úľavu a pochválil súpera za hru, ktorá jeho tím dostala do úzkych. "Citizens" udržali aj napriek dramatickému záveru na ihrisku španielskeho rivala remízu 0:0 a vďaka domácemu víťazstvu 1:0 prešli do semifinále. Kouč španielskych majstrov Diego Simeone ale reagoval na Guardiolov kompliment obozretne.

"Postavili nás chrbtom k stene. Bolo to, ako keby sme zabudli hrať. To ale bola predovšetkým ich zásluha. Síce teraz oslavujeme postup, ale rovnako sme mohli byť aj ľahko vyradení," citovala agentúra Reuters Guardiolu. "V druhej polovici boli lepším tímom a my sme mali šťastie, že sme neinkasovali. Nakoniec sme v semifinále a myslím, že zaslúžene," doplnil španielsky kouč.

Pep Guardiola Galéria fotiek (17) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

V napätom závere, v ktorom rozhodcovia nastavili dvanásť minút, došlo medzi hráčmi k radu šarvátok. Tie sa neskôr presunuli aj do útrob štadióna Wanda Metropolitana, kde ich musela krotiť polícia. Atlético, ktoré dohrávalo bez vylúčeného obrancu Felipeho, vyhralo na strely 14:10, gól ale anglickému majstrovi znova nestrelilo.

"Citizens" štýlovo oslávili 100. zápas v Lige majstrov a dostali sa medzi štyri najlepšie tímy súťaže druhýkrát za sebou. Guardiola je v semifinále po deviatykrát v kariére, čo pred ním žiadny z trénerov nedokázal.

Guardiolov kompliment Simeone odmietol

"Prišli sme sem pár dní po náročnom ligovom zápase s Liverpoolom a nemali sme veľmi čas dať sa fyzicky do poriadku," povedal Guardiola a odmietol diskusie o tom, že by po prvom zápase kritizoval Atlético z príliš defenzívnej a deštruktívnej hry. "Atlético veľmi rešpektujem. Darí sa im v tom, čo robia. Môžu hrať, ako chcú, ale nikdy som hru Atlética nekritizoval. To, čo Diego Simeone robí, vie ako nikto iný na svete," povedal Guardiola.

Argentínsky kouč Atlética ale zareagoval na komplimenty opatrne. "Nevidím dôvod, aby som sa vyjadroval k tomu, čo hovorí niekto iný. A to či už je to dobré alebo zlé. Veľmi inteligentní ľudia so skvelým slovníkom môžu skryť za slovami chvály pohŕdanie. Iní z nás majú slovník menej vybraný, ale nie sú to hlupáci ," vyhlásil Simeone.

Diego Simeone Galéria fotiek (17) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

"Futbal má tisíc tvárí. Nebudem hovoriť o tom, ako súper hral proti nám. Futbal je vždy o možnostiach. Hrali sme, ako sme chceli, čelili možno najlepšiemu tímu na svete a ukázali, že s nimi môžeme bojovať. Nie som ale spokojný, pretože všetko to bolo o víťazstve a postupe do semifinále. To sa nám bohužiaľ nepodarilo," doplnil päťdesiatjedenročný Argentínčan.

Guardiola varuje hráčov pred Realom Madrid 

Hráči Manchestru City, ktorí vlani vo finále nestačili na Chelsea a naďalej sa usilujú o historicky prvý triumf, sa stretnú v ďalšej fáze s trinásťnásobným šampiónom Realom Madrid.

"Sú králi Ligy majstrov a už sa na to teším. Je to naše tretie semifinále Ligy majstrov v histórii a druhé po sebe. Ak v ňom ale budeme hrať ako v druhej polovici proti Atléticu, zabudnite na úspech. Nič také nesmieme proti Realu urobiť, " dodal Guardiola.

Viac o téme: Pep Guardiola Atlético Madrid Manchester City Diego Simeone
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy