Tragická smrť manželky či brutálny útok na suseda: K samovražde v liečebni použil igelitku!

Jack O'Callahan a Mark Pavelich (vpravo)Jack O'Callahan a Mark Pavelich (vpravo) Zdroj: SITA/AP/Mike Groll

MINNESOTA - Bývalý americký hokejista Mark Pavelich zomrel minulý mesiac vo veku 63 rokov. Teraz je definitívne známa príčina.

Počas kariéry odohral v NHL 355 zápasov a nazbieral 329 bodov (137+192). Postupne si obliekal dresy New Yorku Rangers, Minnesoty North Stars a San Jose Sharks. V roku 1980 získal na ZOH v Lake Placid s reprezentáciou USA zlatú medailu, keď nazbieral na turnaji sedem bodov (1+6) v siedmich dueloch. 

Posledné dva roky bol umiestnený v psychiatrickej liečebni. Dôvod? Suseda napadol kovovou tyčou, pretože mal pocit, že mu počas rybačky hodil niečo do piva. Výsledkom jeho šialeného činu bolo to, že mu polámal rebrá, stavce a pomliaždil ľadviny.

Za jeho zlý psychický stav mohlo viacero príčin. Počas kariéry utrpel niekoľko vážnych zranení hlavy a v roku 2012 ho zasiahla hrozná rodinná tragédia. Jeho manželka Kara vypadla z balkóna, keď sa naťahovala za lepším signálom. Okrem toho trpel aj finančnými problémami. Kvôli nim predal svoju zlatú medailu z Lake Placid.

Z liečebne sa už nikdy nevrátil a práve tu sa Pavelich rozhodol so svojím životom dobrovoľne skoncovať. Úrady v Minnesote priniesli správu, že zomrel v dôsledku udusenia a k samovražde použil igelitovú tašku.

Viac o téme: Mark Pavelich
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy