Presun z KHL do NHL mu nevyšiel: Účastník OH v Pekingu a bývalý hráč Slovana sa vracia do Európy

Český hokejista Lukáš Klok sa teší po strelení góluČeský hokejista Lukáš Klok sa teší po strelení gólu Zdroj: TASR/AP/Matt Slocum

GLENDALE - Český hokejový obranca Lukáš Klok rieši rozviazanie zmluvy v NHL s Arizonou a návrat do Európy.

Vedenie Coyotes v piatok dvadsaťsedemročného účastníka vlaňajších majstrovstiev sveta v Rige a tohtoročných olympijských hier v Pekingu, ktorý pôsobil od začiatku sezóny na farme v Tucsone v AHL, zaradilo na nepodmienečnú listinu voľných hráčov. To je krok k ukončeniu kontraktu.

Presun z KHL do NHL mu nevyšiel

Klok sa vydal do Severnej Ameriky po roku strávenom v Nižnekamsku v KHL. Podpísal 14. júla ročný dvojcestný kontrakt na 845-tisíc dolárov, z toho 95-tisíc predstavoval podpisový bonus. Na farme mal zaručený príjem, bral 85 500 ročne.

V príprave za Coyotes Klok nastúpil len v jednom stretnutí a pri domácej porážke s Anaheimom nebodoval. Na farme v Tucsone v AHL odohral štyri zápasy a vyšiel naprázdno.

Hral aj za Slovan

Vítkovický odchovanec hral v KHL aj za Slovan Bratislava a vrátil sa tam vlani po dvoch rokoch a zisku titulu vo fínskom Lukko Rauma. Za Nižnekamsk si účastník tohtoročnej olympiády aj minuloročných majstrovstiev sveta v Rige pripísal v 48 dueloch 35 bodov za šesť gólov a 29 asistencií.

Vlani na majstrovstvách sveta v Rige si pripísal v siedmich zápasoch tri body za dva góly a jednu prihrávku. Rovnakú bilanciu mal aj v štyroch stretnutiach na olympiáde v Pekingu.

Viac o téme: Arizona Coyotes Lukáš Klok
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy