MS VO FUTBALE 2022 Enriqué prezradil, komu by najviac doprial titul: Obaja by si ho zaslúžili

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis Enrique Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis Enrique Zdroj: SITA/AP/Paul White

DAUHA - Pokiaľ sa španielskym futbalistom nepodarí získať v Katare titul majstrov sveta, ich reprezentačný tréner Luis Enriqué by ho doprial Argentíne alebo Uruguaju.

Dôvod je jasný - na súpiskách juhoamerických tímov figurujú útočníci Lionel Messi a Luis Suarez, s ktorými dokázal v roku 2015 vyhrať Ligu majstrov počas ich spoločného pôsobenia v FC Barcelona.

"Keď nezískame pohár my, mám jasno v tom, komu by som ho doprial. Je nespravodlivé, že hráč veľkosti Lionela Messiho by mal ukončiť svoju úspešnú kariéru bez trofeje pre majstra sveta. Nedbal by som, ani keby ho získal Uruguaj s Luisom Suarezom. Obaja by si ho zaslúžili," citoval Enriquého portál lequipe.fr.

Päťdesiatdvaročný kouč "La Furie Roja" sa v silnej ére Barcelony tešil s oboma hráčmi aj z ďalších úspechov vrátane dvoch titulov majstra Španielska.

Enriquého zverenci vstúpia do turnaja v Katare 23. novembra proti Kostarike. V E-skupine si ďalej zmerajú sily s Nemeckom (27. novembra) a Japonskom (1. decembra).

Viac o téme: Španielsko Argentína Uruguaj Luis Enrique
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy