Mercedes si priznal chybu: Hlavný stratég tímu poodhalil detaily problémov v Baku

Britský pilot F1 Lewis HamiltonBritský pilot F1 Lewis Hamilton Zdroj: SITA/AP/Sergei Grits

MONTREAL - Za bolesti chrbta, ktoré v priebehu Veľkej ceny Azerbajdžanu formuly 1 trápili sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona, mohlo príliš extrémne nastavenie monopostu. Informovala o tom stajňa Mercedes.

Hamilton v nedeľu v Baku obsadil štvrté miesto, ale kvôli poskakujúcemu autu mal veľké problémy s chrbtom. Pôvodne to vyzeralo, že kvôli problémom vynechá víkendovú Veľkú cenu Kanady, ale nakoniec v Montreale chýbať nebude.

"Lewis je výnimočný športovec, ktorý sám ide za hranu svoju aj auta. Ale tentoraz sme to s nastavením prehnali," citovala agentúra Reuters šéfa stratégie Mercedesu Jamesa Vowlesa.

"Následkom bolo, že sa ani jeden z našich jazdcov necítil dobre a to sa nesmie opakovať," dodal Vowles s tým, že problémy mal aj George Russell, ktorý v Baku obsadil tretie miesto.

Poskakovanie vozidiel je výsledkom nových pravidiel, s ktorými má Mercedes zatiaľ problém a jeho dominancia z predchádzajúcich sezón je preč. Vowles je však presvedčený, že auto sa darí postupne zlepšovať.

"Urobili sme ďalší krok vpred, ale stále nemáme také auto, aby sme sa mohli merať s Red Bullom a Ferrari. Avšak si myslím, že teraz v Montreale už medzi nami a nimi nebude v kvalifikácii taký rozdiel ako v Baku," uviedol Vowles.

Viac o téme: Lewis Hamilton Formula 1 Mercedes Baku Toto Wolff Veľká cena Kanady Veľká cena Azerbajdžanu George Russell James Vowles
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy